Földközi-tenger, Atlanti-óceán, vitorlázás

Bevezető

/

Szakaszok

/

Térkép

/

Útleírás

/

Hajók

/

Megközelítés

/

Foglalás

/

Árak

/

GYIK


MALLORCAKANÁRI SZIGETEK

MALLORCA • GIBRALTÁR • MADEIRA • KANÁRI SZIGETEK

2019 November 03-21

részt vehetsz 1, 2, vagy 3 hetes szakaszon

Atlantic Ocean SailingOcean SailingOcean Sailing crew

Óceáni vitorlázás - Atlanti kaland!

Gibraltár, Madeira & Kanári szigetek egy úton!

Az út második szakasza, Gibraltártól Madeiráig, igazi offshore vitorlázás. Jó lehetőség résztvenni egy olyan kalandban, amelyért irigyelni fognak a barátaid!

Ehhez a szakaszhoz sem kell, hogy vitorlázó tapasztalattal rendelkezz, ami fontos, hogy jó csapattag tudj lenni. Ez a szakasz 5-6 nap vitorlázásból fog állni, nappali-éjszakai őrségekkel. Éjszakai őrség alatt arra is lesz időd, hogy megcsodáld a csillagokat, ahogy azt csak távol a partoktól, az óceánon láthatod.

FOGLALÁS

TÉRKÉP


Mallorca-Canary Islands - sailing itinerary
SZAKASZOK

1.szakasz Mallorca - Gibraltár, November 03-09

Rövid ismerkedés Palma de Mallorca-val, és utána kb. 500 tmf (tengeri mérföld 1.852 km) vitorlázás Gibraltárig, az út során lehetséges megállók, Ibiza, Formentera, esetleg a szárazföldön egy útbaeső város. Mindez az időjárástól, haladástól, és a legénység kívánságától függően útközben dől el.

2.szakasz Gibraltár - Madeira, November 09-15

Kb. 610 tmf, időjárástól függően 5-6 napos vitorlázás éjjel-nappal, őrség adással. De azért, hogy ne csak vitorlázás legyen, az elején megnézzük Gibraltárt, az út végén pedig Funchalt.

3.szakasz Madeira - Kanári szigetek, November 15-21

Egy kis Funchal-al való ismerkedés után, kb. 280 tmf, 3 nap körüli vitorlázás, utána még lesz idő a Kanári szigetek több szigetének megnézésére.

Szakasz váltásoknál

9.-én, és 15.-én a délelőtt még az előző szakasz utasaié, délután viszont már az új szakaszra indulók költözhetnek be a hajóra. Az utolsó szakasznál 21.-én este kell a kikötőbe érkezzünk, de csak másnap délelőtt kell elhagyjuk a hajót, azaz 22.-én délelőtt.

ÚTICÉLOK


Mallorca

Gibraltár

Madeira

Gran Canaria

Mallorca

Főbb látnivalók a homokkőből épült Sa Seu katedrális, amely a vallási funkciója mellett világi funkciót is betöltött, nevezetesen a kalóztámadások ágyúzásaitól védte széles felületével a várost, 1306-ban kezdték építeni. A katedrális mellett álló királyi palota, a Palau de l’Almudaina. A Bellver-kastély (Castell de Bellver), a 14. századból – eredetileg lenyűgöző királyi erőd, majd nyári rezidencia, később királyi börtön volt. A tengerszint felett 137 méterrel található, ahonnan rá lehet látni szinte az egész városra. A Bellver jelentése katalánul „csodálatos kilátás”.
FoglalásÁRAK
1 hetes szakasz/fő
700 EUR

Foglalás e-mailen, vagy telefonon:

Mail varro.istvan.ev@gmail.com


Telefon +36 70 310 9811


FOGLALÁS

BAVARIA 46, DUFOUR 46 vitorlás

Az elérhetőségtől függően a két hajótípus közül tudunk választani. A komfort fokozata, és felszereltsége hasonló mindkét hajónak. A hajók 4 db kétszemélyes kabinnal, több wc-vel, és zuhanyzóval rendelkeznek.

HAJÓK


Bavaria 46 Cruiser

Dufour 46 Grand Large

Bavaria 46 Cruiser

 • 4 db két személyes kabin
 • 3 db wc-zuhanyzó
 • felszerelt konyhaMEGKÖZELÍTÉS


ÉRKEZÉS

Minden szakasz induló pontja elérhető fapados járatokkal. A Bravofly-on, és a többi központosított keresőn kívül, érdemes megnézni a fapadosok saját honlapját, mert ott kaphatunk olcsóbb ajánlatokat. Spanyolországba sokszor a legolcsóbb a Vueling, de a Wizzair-nek is vannak olcsó járatai. Ha találtok olcsóbbat megoszthatjátok velünk, és közzé tesszük.

A SZAKASZOK INDULÁSI PONTJAI:
Mallorca - Palma de Mallorca, La Lonja Marina Charter, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtérről az 1-es busszal, kb. 50 perc alatt érhető el.

Gibraltár - La línea de la Concepción (a határ spanyol oldalán lévő város), Alcaidesa Marina, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtérről át kell sétálni a határon a spanyol oldalra, és balra tartva pár száz méter után elérhető a kikötő.

Madeira - Funchal, Marina do Funchal, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtérről az Aerobus-al közelíthető meg, de érdemes megnézni, hátha mint Budapesten is, jóval olcsóbb az 56-os busszal, mindkettő menetideje kb. 50 perc.

CÉL KIKÖTŐ:
Gran Canaria - Pasito Blanco, Puerto Deportivo - Pasito Blanco, a kikötő a város központban helyezkedik el. Az 1-es busszal kb. 1.5 óra alatt érhető el a repülőtér.FIZETÉS


ÁRAK

1 hetes szakasz 700 EUR/fő
2 hetes szakasz 1000 EUR/fő
3 hetes szakasz 1300 EUR/fő

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • Egy helyet a hajón, két személyes kabinban
 • A kapitány díjazását
 • Csónakot, motorral
 • A hajóért fizetendő kauciót a kapitány teszi le
 • Lepedőt, kis párnát & takarót
 • A hajó végső takarítási díját
 • A hajó üzemanyag költségét
 • Kikötői díjakat
 • tehát a hajóval kapcsolatos összes felmerülő költséget

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • Az oda, és haza utazás költségeit
 • Utas biztosítást
 • Étkezést a hajón, vagy a parton
 • Parti programok, belépők árát

Fizetési határidők

 • I részlet - 50% foglaláskor, az összeg számlánkra érkezése, vagy készpénzes kifizetése jelenti a foglalás létrejöttét. Ettől kezdve biztos helyed van a hajón.
 • II részlet - 50% öt héttel az indulás (2019.11.03.) előtt

Ha nem jó az időpont, vagy más fajta útra vágysz, nézd meg a decemberi túránkat, kattints az alábbi gombon.

Nem csak vitorlázás, a Kanári-szigeteken


GYIK

Ha az alábbiakon kívül bármilyen kérdés felmerül bennetek, nyugodtan keressetek, akár e-mail-en, akár telefonon.

Veszélyes-e az út

Mindennek van kockázata, de én egyre inkább veszélytelenebbnek érzem a hajózást, mint a hétköznapi életet. A hajózásnál fel lehet készülni a veszélyekre, műszerekkel (radar, AIS), eszközökkel (vihar vitorla, biztonsági heveder), és hajózási tudással. A városban a fejedre eshet egy cserép, ahogy gyalogolsz a járdán, vagy ..., de inkább nem is sorolom az őrült ötleteimet. :) A lényeg, hogy ezekre nem lehet felkészülni, megelőzni őket, míg a hajózásnál igen. A másik, hogy most biztonsággal kipróbálhatod, mert ott leszek Veled, én már keltem át vitorlással az Atlanti-óceánon, és barátságot kötöttünk. ;)

Tengeri betegség

Nem mindenkinél okoz problémát, és nem is mindig. Lehet ellene tenni étkezéssel, alkoholmentes, és szénsavmentes italokat inni. Ennek kicsit ellent mondok azzal, hogy a Cola apró kortyogban ivása meg kifejezetten jót tesz. A kínaiak gyömbért rágcsálnak. Lehet venni akupresszurás karperecet. A füldugó is hatásos. És lehet gyógyszert bevenni Daedalon, Stugeron. Nekem nem igazán volt még, egyszer az Atlantin elővett, de kaptam egy gyógyszeres tapaszt a fül mögé, ami három napig hat, és egyből elmúlt, ezután már nem is kellett újabb tapasz.

Útlemondás, előleg visszafizetés

Mivel amikor lefoglaljuk a hajót, nekünk is előleget kell fizetnünk, amit lemondás esetén sem kapunk vissza, ezért mi is csak két esetben tudjuk Nektek vissza adni, ha lemondjátok az utat. Az egyik, ha hoztok magatok helyett másik utast. A másik, ha nekünk sikerül teljesen feltölteni a hajót, arra a szakaszra amelyikre Te lemondtad az utat. Ha biztosra akarsz menni, köthetsz útlemondás biztosítást a Mondial biztosítónál.

Étkezés

Amikor több napot úton vagyunk, úgy szoktuk, hogy közösen bevásárolunk, és főzünk a hajó teljesen felszerelt konyhájában. Természetesen, ha valaki külön akar magának, az is megoldható. Megbeszélhető az is, ha valaki vega, vegán, glutén, vagy laktóz érzékeny. Ha kikötünk, főzhetünk akkor is, vagy a parti éttermek finomságait választjuk.

Mit csinálhat egy "gyenge" nő a fedélzeten?

Mindent amit a férfiak, hisz gyenge nő nincs, sokszor erősebbek a férfiaknál, ha nem is fizikailag. ;) Meg egyébként is a vitorlások úgy vannak kiképezve, hogy ne kelljen nagy erő a kezelésükhöz.

Gyerekkel mehetek-e?

Természetesen. Az Atlanti átkelésünkön is volt velünk egy öt éves gyerek, és végig biztonságban volt.


Az oldalon található információkkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk..newsletter
ugrás az oldal tetejére