Földközi-tenger, Atlanti-óceán, vitorlázás

Bevezető

/

Szakaszok

/

Térkép

/

Útleírás

/

Hajók

/

Megközelítés

/

Foglalás

/

Árak

/

GYIK


KANÁRI SZIGETEKMALLORCA

KANÁRI SZIGETEK • GIBRALTÁR • MALLORCA

2019 Március 10-28

részt vehetsz 1, 2, vagy 3 hetes szakaszon

Atlantic Ocean SailingOcean SailingOcean Sailing crew

Óceáni vitorlázás - Atlanti kaland!

Kanári szigetek, Gibraltár & Mallorca egy úton!

Az út első szakasza két hetes, a Kanári szigetektől Gibraltárig, igazi offshore vitorlázás. Mérföld gyűjtésnek is kiváló.

Ehhez a szakaszhoz sem kell, hogy vitorlázó tapasztalattal rendelkezz, ami fontos, hogy jó csapattag tudj lenni, az út alatt mindenbe bele jössz. A szakaszon lesz egy megálló, ahol egy kis időt eltölthetünk, és szét nézhetünk. Ez az aktuális szélviszonyok függvényében vagy Madeira, vagy Marokkó lesz.

FOGLALÁS

TÉRKÉP


Canary Islands-Mallorca - sailing itinerary
SZAKASZOK

1.szakasz Kanári szigetek - Gibraltár, Március 10-22

Ez a szakasz két hetes, persze nem egyben, lesz benne megálló. Az időjárástól, széltől függően Madeira, vagy Marokkó. Először azonban érdemes kicsit szétnéznünk Gran Canarián, majd feltöltjük a hajót étellel-itallal, és indulunk egy kb. 300 mérföldes offshore útra. Amennyiben a szelek engedik Madeirára, ha nagyon nem kedvez arrafelé az időjárás, akkor Marokkó sem egy rossz hely. Akár Madeira, akár Marokkó, egy kis pihenő után szétnézünk a parton, mielőtt tovább indulnánk Gibraltárba, egy újabb 580 mérföldes útnak. Kitűnő mérföld gyűjtő két hét, sok látnivalóval.

2.szakasz Gibraltár-Mallorca, Március 23-28

Ismerkedés Gibraltárral, felmászhatunk a Tárik hegyre, a kilátásért, és barátkozni a majmokkal, és megnézhetjük Gibraltár különleges repülőterét, ahol zebrán lehet átkelni a kifutópályán. Majd élelmiszer feltöltés után indulás Palma de Mallorca-ra, kb. 500 tmf (tengeri mérföld 1.852 km) hajózás. Az út során lehetséges megállók, Ibiza, Formentera, esetleg a szárazföldön egy útbaeső város. Mindez az időjárástól, haladástól, és a legénység kívánságától függően útközben dől el.

ÚTICÉLOK


Gran Canaria

Madeira

Gibraltár

Mallorca

Gran Canaria

Sokan nevezik Gran Canariát „mini kontinensnek”. A sziget sokszínűségét nagyon jól példázza a déli parton 3,5 km hosszan elterülő sivatag. A homokot a szél fújta át Afrika partjairól. A dűnék folyamatosan változnak, éppen ahogy a szél fújja őket. Utolsó napi kikötőnk a sivatag mellett lesz, de a Madeiráról való átkelés után, még valószínűleg lesz időnk másik szigetet is megnézni.
FoglalásÁRAK
1 hetes szakasz/fő
600 EUR

Foglalás e-mailen, vagy telefonon:

Mail varro.istvan.ev@gmail.com


Telefon +36 70 310 9811


FOGLALÁS

DUFOUR 412 vitorlás

A hajó 3 db kétszemélyes kabinnal, 2 wc-vel, és zuhanyzóval rendelkezik.

HAJÓ


Dufour 412

 • 3 db két személyes kabin
 • 2 db wc-zuhanyzó
 • felszerelt konyhaMEGKÖZELÍTÉS


ÉRKEZÉS

Minden szakasz induló pontja elérhető fapados járatokkal. A Bravofly-on, és a többi központosított keresőn kívül, érdemes megnézni a fapadosok saját honlapját, mert ott kaphatunk olcsóbb ajánlatokat. Spanyolországba sokszor a legolcsóbb a Vueling, de a Wizzair-nek is vannak olcsó járatai. Ha találtok olcsóbbat megoszthatjátok velünk, és közzé tesszük.

A SZAKASZOK INDULÁSI PONTJAI:
Gran Canaria - Pasito Blanco, Puerto Deportivo - Pasito Blanco, a kikötő a város központban helyezkedik el. Az 1-es busszal kb. 1.5 óra alatt érhető el a repülőtérről.

Madeira - Funchal, Marina do Funchal, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtérről az Aerobus-al közelíthető meg, de érdemes megnézni, hátha mint Budapesten is, jóval olcsóbb az 56-os busszal, mindkettő menetideje kb. 50 perc.

Gibraltár - La línea de la Concepción (a határ spanyol oldalán lévő város), Alcaidesa Marina, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtérről át kell sétálni a határon a spanyol oldalra, és balra tartva pár száz méter után elérhető a kikötő.

CÉL KIKÖTŐ:
Mallorca - Palma de Mallorca, La Lonja Marina Charter, a kikötő a város központban helyezkedik el. A repülőtér az 1-es busszal, kb. 50 perc alatt érhető el.FIZETÉS


ÁRAK

1 hetes szakasz 600 EUR/fő
2 hetes szakasz 900 EUR/fő
3 hetes szakasz 1100 EUR/fő

A foglalt szakasz árának 50%-t kell befizetni december 31-ig, majd a fentmaradó részt január 31-ig. De ahhoz, hogy ne maradj le, mielőbb fizesd be a foglalót, mert a befizetések sorrendjében töltjük föl a hajót.

AZ ÁR TARTALMAZZA:

 • Egy helyet a hajón, két személyes kabinban
 • A kapitány díjazását
 • Csónakot
 • A hajóért fizetendő kauciót a kapitány teszi le
 • Lepedőt, kis párnát & takarót
 • A hajó végső takarítási díját
 • A hajó üzemanyag költségét
 • Kikötői díjakat
 • tehát a hajóval kapcsolatos összes felmerülő költséget

AZ ÁR NEM TARTALMAZZA:

 • Az oda, és haza utazás költségeit
 • Utas biztosítást
 • Étkezést a hajón, vagy a parton
 • Parti programok, belépők árát

Fizetési határidők

 • I részlet - 50% foglaláskor, az összeg számlánkra érkezése, vagy készpénzes kifizetése jelenti a foglalás létrejöttét. Ne várd meg a határidőt, mert a befizetések sorrendjében töltjük föl a hajót.
 • II részlet - a fennmaradó 50%-ot január 31.-ig kell befizetni.
 • Ha még lesz hely január 31.-e után, akkor már a teljes ár befizetésével lehet foglalni.

GYIK

Ha az alábbiakon kívül bármilyen kérdés felmerül bennetek, nyugodtan keressetek, akár e-mail-en, akár telefonon.

Veszélyes-e az út

Mindennek van kockázata, de én egyre inkább veszélytelenebbnek érzem a hajózást, mint a hétköznapi életet. A hajózásnál fel lehet készülni a veszélyekre, műszerekkel (radar, AIS), eszközökkel (vihar vitorla, biztonsági heveder), és hajózási tudással. A városban a fejedre eshet egy cserép, ahogy gyalogolsz a járdán, vagy ..., de inkább nem is sorolom az őrült ötleteimet. :) A lényeg, hogy ezekre nem lehet felkészülni, megelőzni őket, míg a hajózásnál igen. A másik, hogy most biztonsággal kipróbálhatod, mert ott leszek Veled, én már keltem át vitorlással az Atlanti-óceánon, és barátságot kötöttünk. ;)

Tengeri betegség

Nem mindenkinél okoz problémát, és nem is mindig. Lehet ellene tenni étkezéssel, alkoholmentes, és szénsavmentes italokat inni. Ennek kicsit ellent mondok azzal, hogy a Cola apró kortyogban ivása meg kifejezetten jót tesz. A kínaiak gyömbért rágcsálnak. Lehet venni akupresszurás karperecet. A füldugó is hatásos. És lehet gyógyszert bevenni Daedalon, Stugeron. Nekem nem igazán volt még, egyszer az Atlantin elővett, de kaptam egy gyógyszeres tapaszt a fül mögé, ami három napig hat, és egyből elmúlt, ezután már nem is kellett újabb tapasz.

Útlemondás, előleg visszafizetés

Mivel amikor lefoglaljuk a hajót, nekünk is előleget kell fizetnünk, amit lemondás esetén sem kapunk vissza, ezért mi is csak két esetben tudjuk Nektek vissza adni, ha lemondjátok az utat. Az egyik, ha hoztok magatok helyett másik utast. A másik, ha nekünk sikerül teljesen feltölteni a hajót, arra a szakaszra amelyikre Te lemondtad az utat. Ha biztosra akarsz menni, köthetsz útlemondás biztosítást a Mondial biztosítónál.

Étkezés

Amikor több napot úton vagyunk, úgy szoktuk, hogy közösen bevásárolunk, és főzünk a hajó teljesen felszerelt konyhájában. Természetesen, ha valaki külön akar magának, az is megoldható. Megbeszélhető az is, ha valaki vega, vegán, glutén, vagy laktóz érzékeny. Ha kikötünk, főzhetünk akkor is, vagy a parti éttermek finomságait választjuk.

Mit csinálhat egy "gyenge" nő a fedélzeten?

Mindent amit a férfiak, hisz gyenge nő nincs, sokszor erősebbek a férfiaknál, ha nem is fizikailag. ;) Meg egyébként is a vitorlások úgy vannak kiképezve, hogy ne kelljen nagy erő a kezelésükhöz.

Gyerekkel mehetek-e?

Természetesen. Az Atlanti átkelésünkön is volt velünk egy öt éves gyerek, és végig biztonságban volt.

NYEREMÉNYJÁTÉK

a jelentkezés módját itt találod

A nyereményjátékban a 2019. március 23-28-ig tartó Gibraltár-Mallorca szakaszt nyerheted meg. A nyertesnek nem kell megfizetnie az erre a szakaszra vonatkozó hajó árat. Ha olyan nyeri meg, aki már befizetett erre a szakaszra, annak vissza fizetjük. Ami nem a hajóárhoz tartozik (feljebb a FIZETÉS fejezetnél részletesen), pl. repülőjegy, étkezési költség stb ..., azt természetesen a nyertesnek is fizetnie kell. Alvóhelyet, ha tele van a hajó, akkor a szalonban tudunk biztosítani. Ennyi kényelmetlenséggel jár az ingyenesség.


Az oldalon található információkkal kapcsolatos változtatás jogát fenntartjuk..newsletter
ugrás az oldal tetejére